Nota de premsa

2 de oct. 2017

L’AMICAL DE MAUTHAUSEN I ALTRES CAMPS rebutja amb absoluta rotunditat la utilització innecessària i desproporcionada de la força per evitar el dret de la ciutadania a expressar lliurement les seves legítimes voluntats polítiques.

Denunciem la incapacitat del Govern espanyol per dialogar i fer servir les vies polítiques per evitar els conflictes que avui s’han succeït a Catalunya. L’ús desmesurat de les forces policials contra la població cívicament organitzada no té cap justificació.

La inacceptable reacció del govern de l’estat i de les seves forces policials són un exemple més del final del règim monàrquic del 78, un règim caduc i corrupte que és incapaç de respectar els tractats internacionals signats i defensar la dignitat de les persones i dels drets civils i humans més elementals.

Des l’Amical de Mauthausen i altres camps exigim als partits i moviments socials que respecten aquests principis que es posin ja en marxa pel camí del diàleg i el consens, cap a la República; una República justa, i fraternal amb tots els pobles, i una República per la qual van lluitar, van sofrir deportació als camps nazis -i molts d’ells, la mort- els nostres compatriotes.

Barcelona, 1 d’octubre de 2017


tornar a actualitat