Gavà acull la V trobada de joves de la Xarxa Mai Més

25 de abr. 2017

El dijous 27 d’abril, Gavà va acollir una nova trobada de joves antifeixistes de la Xarxa Mai Més que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres camps. Més de 150 nois i noies d’una vintena de centres de secundària del país es van trobar a la ciutat per a compartir experiències i manifestar el seu compromís en la lluita per la memòria i contra el feixisme.

La trobada va tenir una primera part a la Rambla Salvador Lluch, amb la visita  al Refugi Antiaeri de la Rambla de Gavà, i una acció simbòlica dels grups de joves al voltant de la instal·lació sobre els Drets Humans a la mateixa Rambla. Enric Garriga, President de l’Amical de Mauthausen, els donà la benvinguda i, a continuació es va interpretar, per part de tots els assistents, el “Cant dels Deportats”.

La segona part es desenvolupà a l’Espai Maragall de Gavà, on inicialment es van poder visitar els treballs, fotografies i instal·lacions d’alguns centres participants i on, després de la intervenció de l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, representants dels centres participants van presentar les seves experiències i propostes com l’obra de teatre Heil Swing, i les cançons, de l’INS Bruguers; les “Vivències de Buchenwald”  de l’INS FX. Lluch i Refecas de Vilanova i la Geltrú; “Els camps francesos, viatge a Arles de Tec” de l’INS Cubelles, de Cubelles; “Les Stolperstainer de Manresa”  dels INS Pius Font i Quer i Lluís de Peguera; “Les maletes de la vida” de l’INS Dolors Mallafré, de Vilanova i la Geltrú o “El Blog de Memòria”, de l’INS de Gurb.

Així mateix, es van emetre vídeos amb els missatges dels INS de Weimar (Alemanya), de Pego i Xàtiva (País Valencià), que no van poder desplaçar-se a Gavà.

En el transcurs de la trobada es va fer lliurament del II Premi Montserrat Roig de creació històrico-literària que l’Amical ja va instaurar l’any passat; i també  una nova presentació de l’espai “Joves per la preservació de la Memòria” a les xarxes socials.

La cloenda va anar a càrrec d’Èric Plaza, regidor de Joventut, cooperació i cultura de la Pau, de l’ajuntament de Gavà i d’ Enric Garriga, president de l’Amical.


tornar a actualitat