Activitats a Torredembarra

Dates: Del 28 d'abril al 3 de juny Hora: Consultar notícia
Lloc: Torredembarra ( Com arribar-hi )

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Torredembarra i l’Amical de Mauthausen i altres camps organitzen per tercer any consecutiu un seguit d’actes de sensibilització dirigits a estudiants i població en general sota les premisses de memòria i prevenció del feixisme, tal com ha explicat el regidor responsable de l’àrea, Jordi Solé. Les activitats previstes per enguany són:

Divendres 28 d’abril: Xerrades als dos instituts del municipi dirigides als alumnes de 4t d’ESO i 1r BAT, on hi participaran Llibert Villar, vicepresident de l’Amical de Mauthausen i altres camps i Tomàs Rebollo, fill de deportat al camp de concentració de Mauthausen. A les 10 h, serà a l’Institut Ramon de la Torre i, a les 11.30 h, a l’Institut Torredembarra.

Cal assenyalar que, aprofitant l’organització d’aquesta xerrada, l’Institut Ramon de la Torre ha muntat una exposició al seu vestíbul dedicada a Mauthausen. Aquesta exposició ajuda a recordar que aquest any, concretament el dia 5 de maig, és el 72é aniversari de l’alliberament d’aquest camp de concentració.

Divendres 2 de juny, Projecció del documental “Les mestres de la República”, acte obert a tota la població, a les 20 h, a Cal Maiam.

Paral·lelament, la Regidoria d’Educació està organitzant un acte de memòria històrica dedicat a Esteve Cañellas Margalló, torrenc mort al camp de concentració de Gusen, que es durà a terme el pròxim 3 de juny. Properament, es donarà a conèixer el programa d’aquest acte.

tornar a actualitat