Agenda

actes de l’Amical de Mauthausen

Dates: 5 de maig de 2017
Hora: 18:30
Lloc: Plaza de la Constitución, Aranjuez ( Com arribar )

Coincidint amb el 72è aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen, homenatge als veïns d’Aranjuez deportats a aquest camp de concentració. L’acte comptarà amb la interpretació de l’Himne dels deportats interpretat per la Coral Real Capilla d’Aranjuez.


Dates: Del 28 d'abril al 3 de juny
Hora: Consultar notícia
Lloc: Torredembarra ( Com arribar )

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Torredembarra i l’Amical de Mauthausen i altres camps organitzen per tercer any consecutiu un seguit d’actes de sensibilització dirigits a estudiants i població en general sota les premisses de memòria i prevenció del feixisme, tal com ha explicat el regidor responsable de l’àrea, Jordi Solé. Les activitats previstes per enguany són:

Divendres 28 d’abril: Xerrades als dos instituts del municipi dirigides als alumnes de 4t d’ESO i 1r BAT, on hi participaran Llibert Villar, vicepresident de l’Amical de Mauthausen i altres camps i Tomàs Rebollo, fill de deportat al camp de concentració de Mauthausen. A les 10 h, serà a l’Institut Ramon de la Torre i, a les 11.30 h, a l’Institut Torredembarra.

Cal assenyalar que, aprofitant l’organització d’aquesta xerrada, l’Institut Ramon de la Torre ha muntat una exposició al seu vestíbul dedicada a Mauthausen. Aquesta exposició ajuda a recordar que aquest any, concretament el dia 5 de maig, és el 72é aniversari de l’alliberament d’aquest camp de concentració.

Divendres 2 de juny, Projecció del documental “Les mestres de la República”, acte obert a tota la població, a les 20 h, a Cal Maiam.

Paral·lelament, la Regidoria d’Educació està organitzant un acte de memòria històrica dedicat a Esteve Cañellas Margalló, torrenc mort al camp de concentració de Gusen, que es durà a terme el pròxim 3 de juny. Properament, es donarà a conèixer el programa d’aquest acte.


Dates: 5 de maig de 2017
Hora: 12:30
Lloc: CEPA “Maestro Martín Cisneros”, Cáceres ( Com arribar )

El Centre d’Educació per a Persones Adultes “Mestre Martín Cisneros” de Càceres i la Delegació d’Extremadura de l’Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme a Espanya han realitzat l’exposició “Republicanos españoles en los campos nazis”.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el divendres 5 de maig de 2017 les 12:30 hores al CEPA “Mestre Martín Cisneros” de Càceres (carrer Gómez Becerra, 6), coincidint amb el 72 aniversari de l’alliberament del camp de concentració de Mauthausen, i hi romandrà del 5 al 25 de maig de 2017.

L’exposició consta de 24 panells que mostren l’exili dels republicans espanyols, la vida als camps i el deure de recordar avui aquest episodi oblidat de la nostra història recent.


Dates: 28 d'abril de 2017
Hora: 20:00
Lloc: Marciano Curiel ( Com arribar )

Conferència, en el marc de la Semana Cultural Madroñera, a càrrec de Fernando Ayala, doctor en història, i de Juan Pedro Rodríguez, historiador, professor de la UNED i nebot-nét d’Isidro Sánchez. L’acte comptarà amb la presència de diferents regidors.

Durant la seva intervenció, Juan Pedro Rodríguez  demanarà el reconeixement dels 4 deportats de la localitat, amb la col·locació d’una placa commemorativa i el nomenament com a fills predilectes.


Dates: 28 d'abril de 2017
Hora: 19:30 h
Lloc: Casa de Cultura, Carrer Sant Domènec, 03780 Pego, Alacant ( Com arribar )

L’acte comptarà amb diferents intervencions i es clourà amb la  inauguració de l’exposició “Mauthausen. L’Univers de l’Horror”, cedida per l’Amical de Mauthausen i altres camps.


Dates: 1 de Maig
Hora: 12:00 h
Lloc: Plaza de las Flores, Olivares (Granada) ( Com arribar )

El dia 1 de maig, es retrà homenatge a Francisco Molina Olmos i Juan Jiménez Herrera, ambdós assassinats a Gusen el 1942, amb motiu de la commemoració de la inauguració ara fa un any de l’obelisc en la seva memòria.