Activitats Amical de Mauthausen – Dia Holocaust

28 de jul. 2017

Presentació

Com cada any, membres de l’Amical de Mauthausen i altres camps han participat en un gran nombre d’actes institucionals a les principals ciutats i institucions del país. Un any més, l’Amical de Mauthausen ha celebrat el Dia Internacional de Commemoració de les víctimes de l’Holocaust i de la Prevenció de Crims contra la Humanitat, amb un gran nombre d’actes repartits arreu de la geografia espanyola. Tant en els actes organitzats per l’Amical mateix, com en els coorganitzats juntament amb altres institucions i organitzacions, o en aquells en què ha acudit com a testimoni, l’associació ha retut memòria i homenatge a totes les víctimes de la barbàrie nazi, amb una menció especial al col·lectiu de republicanes i republicans que van patir la deportació per motius polítics i per ser enemics de Franco i de Hitler.

Acompanyats per grups d’alumnes dels projectes que impulsa l’Amical de Mauthausen, i en molts municipis de la Xarxa Mai Més, l’associació ha recordat la necessitat de continuar defensant la memòria, de no oblidar i seguir exigint el reconeixement jurídic de les víctimes, sense deixar de banda el paral·lelisme entre l’exili republicà i la situació actual dels refugiats a Europa.

Com en anys anteriors, l’Amical ha participat en els actes més importants de commemoració al Parlament de Catalunya, la Comunitat de Madrid, el Senat espanyol, les Corts d’Aragó, el Consell Insular de Menorca, la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Barcelona, Madrid, Lleida, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, municipis d’Andalusia, País Basc, València, i un llarg etcètera.

El Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust representa, cada any, una fita important en el treball constant de l’Amical de Mauthausen per la memòria i la lluita contra el feixisme i per recordar a totes les persones implicades, especialment als joves, la vigència dels juraments de Mauthausen i Buchenwald.

En els documents adjunts, hi trobareu el resum de les activitats realitzades per commemorar aquesta data en diferents idiomes.

Barcelona, 2017


Documents adjunts:

tornar a actualitat